Tuesday, November 16, 2010

picnic vs kerakusan manusia

olla semua...weekend ari tu korg buat ape?djevojka pegi picnic dgn family..actually mlm sebelum nak pegi picnic tu, adik djevojka dh ajak my mum..tapi die cakap tak nak pegi..alih2 pagi tu tibe2 die cakap nk pegi picnic..kteorg pun masak la yg sedap2..hehehe...bese orang pegi picnic pagi2..kteorg pegi petang plak..huhu...ye la, kate tak nak pegi..tbe2 plak jadi pegi pagi tu..kelam kabut kteorg masak..kalo tak masak lapo plak time mandi nanti kn..hehehe..djevojka dengan adik kne naik moto, tak muat kereta..hahaha...ayah lupe nak beli Alphard..hahahaha..berangan lebih..

on da way.
kteorg pegi picnic dekat bukit lagong..tempat ni area selayang..actually tak ramai yang tahu sangat tempat ni...yang banyak tahu penduduk setempat je..tempat ni takde la best sangat2 macam tempat lain..tapi boleh la kalau nak mandi kn..tempat ni ada penempatan orang asli tau..djevojka suke tengok pemandangan sepanjang perjalanan ke tempat ni..                                
                                                                  











tapi kan, berbeza sangat keadaan tempat ni berbanding kali terakhir djevojka pegi..jalan masuk ke tempat ni telah diterokai oleh manusia yang tamak..dorg korek sana, runtuhkan tanah kt situ semata-mata nak buat rumah..sedih pun ade tengok..tempat tu dah tak semula jadi macam dulu..kenape la ade orang yang sanggup musnahkan bumi yang tercinta ni hanya untuk mengejar harta dunia..kenape tak nak kekal kan anugerah yang tuhan bagi...pelik2...

dorg tengah nak bangunkan kawasan perumahan
air kat tempat ni pun dah tak macam dulu..kalau dulu air die sejuk sangat2 tau..sekarang rase macam mandi kat rumah je..n then air die pun dah tak berape dalam air nye n yang paling worst sekali air die dh mule kotor...MasyaAllah, nape la jadi camni kn..so sad!kenape la dorg tak nak tinggal kan alam semulajadi ni untuk anak cucu dorg...djevojka pikir, kemungkinan untuk 30 tahun akan datang mesti dah tak banyak tempat beriadah semulajadi..time tu baru la semua orang terhegeh2 nak bina yang palsu punye...mmmm...

even pun macam tu, kteorg enjoy gak dengan picnic ni..hehehe..kteorg gerak dari rumah dalam pukul 1 lebih macam tu..sampai je kt sane setting tempat n makan..kebulur kot...hahahahha...dari pagi tak makan kn..yang adik bongsu djevojka tu tak abis2 ajak mandi..kteorg suruh makan die taknak..last2 makan gak sebab takde teman nak pegi mandi dulu...hahahaha..padam muke..
air dah jadi keroh..dulu jernih je..huhuhu

kejap je kteorg mandi sebab hari hujan...tak leh mandi time hujan..nanti air die jadi deras sangat n jadi sangat2 dalam..kteorg penah kena tau, gatal sangat nak mandi time hujan..last2 teperangkap dengan air dalam..hahahaha..padan muke kteorg...
KAMI..abaikan muke saya yang sangat cantik tu..hahahaha

k la..tu je la djevojka nak merepek kali ni..lagi banyak tulis, lagi banyak merepek..hehehehhe









pintu masuk


tandas yang kotor n busuk..hehehehe






kelaparan

siap bawak periuk tu..hehehe

lapo lapo


parking


p/s: ingat la yang kte hanya meminjam dunia ini dari Nya.. hargailah pemberian-nya..

Thursday, November 11, 2010

my fav..

korg masing2 mesti ada group or penyanyi yang korg minat kn???djevojka pun same...actually banyak yang djevojka suke..tapi kali djevojka akan bagitau yang djevojka paling ske je k...djjevojka mmg ske sangat la kalo cite psl music ni..sbbnye djevojka ske sume psl music..hehehhe..kalo korg nk tau djevojka akan mendwnld lagu2 n video skali tau...kalo tak download video 2 tak sah la...sampai mak djevojka slalu bising nnt rosak la laptop ko 2..asik mendownload bnd bukan2 je..hahahahha...ntah la..djevojka kalo dwnld lagu msti kne ade video nye...

ok la...antare group n artis yg djevojka minat ialah:

Katy Perry


cute kn die ni..luf u..hahaha

Name sebenar die Katheryn Elizabeth Hudson..dilahirkan pada 25 October 1984 di Santa Barbara, California dibesarkan oleh ibu bapanya yang merupakan pendeta (pastor) Christian. Die dibesarkan dengan mendegar gospel music shj dan menyayi lagu local church..percaye ke x! die ni penah keluarkan album Gospel pd 2001 tapi album 2 xde sambutan n tak berjaye…mase umor die 17 tahun die pegi Los Angeles, die bekerja bawah Glen Ballard n keluarkan album ‘Island’ tapi nasib yang same mcm Gospel ari tu..album tu takde sambutan juga. Tahun 2007 die sign kontrak dgn Capitol Music n keluarkan album One of the Boys. Dalam album ni de lagu Ur So Gay, I Kissed a Girl n macam2 lagi..

Sumber: Wikipedia


Linkin Park

nsem bangat..


Group ni djevojka mmg minat dr mule dorg kuar lagi…mmg best la lagu2 dorg ni…Linkin Park terdiri daripada  Chester Bennington (vocals), Mike Shinoda (vocals/sampling/guitar/keyboard), Joe Hahn (turntables, samples), Brad Delson (guitar), Rob Bourdon (drums), Dave 'Phoenix' Farrell (bass). Antara album dorg ialah Hybrid Theory (1999), One Step Closer (2001) , Reanimation (2002), Meteora (2003), Collision Course (2004) , Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010).

Sumber: Wikipedia


2NE1

Ni group korea tau..haaaa jgn tak tau plak yang djevojka suke gak dengan korea tau..hehehe…act banyak lagi group korea yang djevojka suke..but dis is the most I like… mesti mase korang tgk name group ni kat atas, mesti korang pkir camne nk sebut group ni kn..hahahaha… so korg leh sebut camni  to anyone or twenty-one..ape yang menarik minat djevojka pada group ni berbanding group lain ialah dorg mempunyai vocal yang tersendiri..pastu dorg ni cool sgt..kalo korg leh tgk kt youtube psl dorg, dorg ni sbnrnye cute n gile2..hehehhe…djevojka ske tgk care pemakaian dorg…sgt2 style pada djevojka…dorg tak seksi berbanding dengan group lain yang konon2 cute 2..hehehe..member dalam group ni CL, Minzy, Dara n Park Bom, FYI, dalam group ni CL n Minzy mmg pandai menari berbanding Dara n Park Bom..kalo korang tak percaye, tengok la video dorg ek..n then name 2ne1 stands of New Evolution of the 21st Century…dorg mule2 keluar dalam lagu Lollipop berganding dengan group Big Bang. Antara lagu2 dorang ialah Fire, I Don’t Care, Follow Me n Go Away.

CL,Park Bom,Dara n Minzy

Sumber: Wikipedia

p/s:i'm addicted to music..hahahhahaha..share la pe yg korg ske plak..



Tuesday, November 9, 2010

MEREPEK

hye sume...act dah takde idea nak tlis pe kt blog ni..lately ni cm malas je nk updated coz takde benda nak ckp..hehehehe..nk smbang2 kosong je la....ari sabtu ni djevojka ade test MUET..so wish me gud luck k...cnfrm susah giler kn...time exam speaking ari tu pun cm hampeh..huhuhu..mase tu masing2 kelu lidah..asik ulang ayat yg same je..hahahha..mmg cm ape la time 2...kuar je dari dewan 2 masing2 gelak...

sabtu ni de exam untuk reading, writing and listening..hmmm...mls pun de nk pegi exam 2..tp nanti kena ulang thun dpan kalo djevojka tak pegi..so kena la pegi gak..n then sabtu ni nk pegi daftar kt OUM..tahun dpn nk sambung degree plak..hehehe..insyaAllah kalo de rezeki la..

nomot before bunting =p
pastu djevojka nk cite, anak kucing djevojka Neo, Monoh n Nemuk dah pandai main..cute gile..hehehe..pas2 asik menangis je...bising je tau..hahaha...last week mak dorg Nomot sakit...kurus gile jadinye..asik tido je..taknak makan n kuar..tapi this week nmpaknye dh sihat..asik nk makan je..hehehe







k la..sje djevojka pun tak tau nk tulis pe g..sory la kalo bosan ek..hahahha..sape suh bace..kn dah bosan..lalalalallalalala



pic sume ni time g claz MUET t'cintak..hahahaha
p/s: sambil2 tu korg leh la dengar lagu linkin park ni..(LP-the catalyst)
video

Tuesday, November 2, 2010

K.A.W.A.N

kawan...djevojka percaye dalam kehidupan semua manusia dalam dunia ni memerlukan kawan @ sahabat...kawan adalah insan yang berada di sekeliling kita yg sentiase berade di sisi kita tidak kira susah ataupun senang..ini yg kita perlukan dari seorang kawan...tapi, betul ke kawan leh tolong kita waktu susah...dari pengalaman djevojka kebykan kawan hanya akan berade di sisi kita bila kita senang je..bile dalam kesusahan, kawan akan menghilangkan diri...ini yang amat menyakitkan hati bila kita dapat kawan seperti insan begini...tapi, bukan semua kawan begitu...ada je kawan djevojka yang ada di sisi mase susah dan senang..i love them very much...even sekarang dorg tak sentiase di sisi, tapi dorg still ma best fren....ye la, masing2 dh ade komitmen sndiri...tak kan nk jadi cam study dulu asik berkepit je kn...hahahahahaha..djevojka rindu sgt kt dorg..T__T...


gaduh dan sakit hati dalam persahabatan adalah lumrah...itu yang menjadikan persahabatan itu lebih akrab...dulu djevojka dgn kawan djevojka, Hani, Mus, Fahmi  selalu je gaduh...tipu la kalau tak pernah gaduh kan...tapi they still my best fren...

this is da activity dat we do together..i know uolz pun cmni kn??heheheh

* makan same2 smbil gelak kuat2 kt cafe..konon2 cafe 2 kteorg pny..lalallalal
* b'jongket same2..kalo xajak msti de yg menyentap..hehehhe
* membuat "ketupat" (mengumpat) same2..hahahaha...ini activity pling fav la..
* wat assigment same2...
* menggatal same2..hahahahaha

actually banyak lagi yg djevojka nk tulis, tp kalo tulis xmuat plak kt entry ni..so pd kawan2 sume, jgn la jadi kawan yg hanya menggunakan kawan...jd lah kawan yang baik kerana ada balasan yang menanti anda..n igt jadi kawan yg boleh bawa ke syurga...^_^



P/S:saya sangat rindu kat cik yah, papa pahmie n atok muz...i love uolz very strong..hahahahahha